Media

Persbericht 16-9-2019 Ridderkerks Dagblad

Aikido Zonzinkan: Marcel Looy behaalt zwarte band

 

RIDDERKERK – Marcel Looy uit Ridderkerk heeft donderdag 12 september bij de vereniging Zonzinkan examen gedaan voor zijn zwarte band in de Japanse krijgskunst aikido.

,,Het was een prachtige performance, waarin focus gecombineerd werd met mooie vloeiende bewegingen’’, aldus Pieter van Dongen, die samen met Eddy Nuijten het examen afnam.

Bij de diploma-uitreiking werd Marcel Looy ook geprezen voor de manier waarop hij zijn verworven aikidokennis ook aan anderen doorgeeft, op en buiten de aikidomat. ,,Juist deze instelling om zo in het leven te staan wordt door veel aikidoka bijzonder gewaardeerd.’’

Looy geeft zelf ook aan dat zijn leven is verrijkt door het beoefenen van deze vorm van zelfverdediging omdat alles komt vanuit innerlijke kracht. ,,Wij kunnen veel meer dan wij zelf denken. Maar daarvoor dien je wel in beweging te komen.’’

Vereniging Zonzinkan groeit nog steeds en speelt een rol van betekenis binnen de Ridderkerkse samenleving. Inmiddels traint er ook al enige tijd een enthousiaste groep mensen uit de Hoeksche Waard mee. Zij leveren een waardevolle bijdrage aan de bloei van de club.

Binnenkort volgen er nog twee hoge examens. Marcel van der Wiel gaat op voor zwarte band 2de dan en Jaap Dogger voor zijn eerste dangraad.

Mocht u interesse hebben en een les willen bijwonen, kom dan vrijblijvend langs. En ervaar of deze bewegingsvorm aansluit bij jouw of uw leven.

De trainingstijden op een rijtje:

Woensdagavond:

Japanse yoga van 19.15 tot 20.15 uur.

Aikido van 20.15 tot 22.00 uur.

Donderdagavond:

Japanse yoga van 18.45 tot 19.45 uur.

Aikido van 20.00 tot 22.00 uur.

Zondagmorgen:

Aikido van 9.30 tot 11.30 uur.

De lessen worden gegeven in de gymzaal aan de Platanenstraat 6 te Ridderkerk.

Meer informatie via telefoon: 0180-417135 of 06-40099030.

aikidoridderkerk@gmail.com

www.zonzinkan.nlDe media pagina

© Har van Tol