Blog


19 september 2020: Seminar “Van Praktijk naar Performance” door Wil Stoelman, zie Seminars en workshops


Beste Leden van Zonzinkan,

Na ruim 10 weken zonder les hebben wij goed nieuws! Onze docenten hebben aangegeven graag weer te starten met lessen in aangepaste vorm.

De lessen zullen allemaal buiten plaatsvinden, met minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. De geplande lessen gaan door zolang het droog weer is. We verzoeken je om thuis om te kleden, de kleedruimtes mogen nog niet gebruikt worden. Ook het format van de lessen kan anders zijn.

Hieronder een kort overzicht van de lessen die weer gaan starten of al gestart zijn.

 Sotai

Sotai start op maandagavonden van 19:00 tot 20:00, onder leiding van Marcel. De oefeningen zijn allemaal op individuele basis, waardoor het relatief eenvoudig is om aan de richtlijnen te kunnen voldoen. De lessen zullen op het schoolplein worden gegeven, voor het comfort is het prettig om zelf een matje mee te nemen indien mogelijk.

Japanse yoga

Op woensdagavond geeft Pieter Japanse Yoga, waarvoor de lestijden zijn zoals gebruikelijk. Gezien de oefeningen individueel uitgevoerd kunnen worden, wordt ook hier rekening gehouden met de richtlijnen. Mogelijk worden bepaalde onderdelen van de les op het grasveld gegeven, neem in die gevallen een yogamatje mee.

Aikido

Aikido is ook weer beginnen, op woensdagavond (Pieter) en zondagochtend (Eddy). Ook hier zal rekening houden met de benodigde afstand, bijvoorbeeld door Ki-training en Jo kata’s te verwerken in de lessen. De lessen op woensdagavond zullen op de gebruikelijke tijd starten. Op zondagochtend zullen (vanaf 7 juni) de lessen starten om 9:30 en eindigen om 11:00.

Verder hebben we vernomen dat het streven is om op 1 juli sportclubs weer open te laten gaan, wanneer dit verantwoord is. Mogelijk betekent dit ook dat we vanaf dan weer in onze zaal kunnen trainen, waarbij andere beperkingen wellicht nog van kracht blijven. We zullen je blijven informeren onder welke omstandigheden onze lessen doorgaan.

Wij doen ons best om in deze tijd zo helder mogelijk te communiceren in deze rare tijden. Mocht je vragen hebben, laat ons dit dan gerust weten!

Met vriendelijke groet,

Namens de docenten van vereniging Zonzinkan

Michel van Tol

Oefeningen voor thuis

1e Jo Kata (slow motion)

Sotai Ho 2

Sotai Ho 3

Ki-Taiso

Grondoefeningen

SotaiHo

Mededeling 13-3-2020

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geven wij (Zonzinkan) gehoor aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. Alle lessen en activiteiten zijn afgelast tot en met 31 maart. Verdere berichtgeving volgt.

het bestuur Zonzinkan